I just wanted you to know, That this is me trying, At least I'm trying

Hei,

miksi aina illalla kaikki kaatuu päälle?

Välillä tuntuu, kuin en tietäisi mitään tai osaisi vastata mihinkään varmasti. Se on pelottava tunne. Elämä on kuitenkin täynnä epävarmuutta - miksi en siis osaa hyväksyä sitä? 

Kun tuntuu, että mistään ei voi olla varma paras on se, että joku vain halaa ja pitää tiukasti sylissä. Tänään se ei kuitenkaan ollut mahdollista.

Tutkijat sanovat, että ihmisen pitäisi saada muistaakseni neljä halia päivässä selvitäkseen. En tiedä onko se täysin totta, sillä olen vielä elossa. Riippuu toki siitä, miten selviäminen määritellään. Olen elossa, mutta noh henkinen puoleni ei niin hyvin voi - ei ainakaan tällä hetkellä. 

En tiedä, miten ajatella positiivisesti, kun tuntuu, että huonoa jaksoa kestää niin pitkään, eikä lopullinen maaliviiva ole edes vielä näkyvissä.

Välillä tuntuu, etten enää edes tunne itseäni. En tiedä, mitä haluan, mitä tarvitsen, mitä tehdä tai onko tämä polku oikea. Tuntuu, kuin en osaisi nähdä selvästi. 

Toisaalta tiedän, että mielenterveysongelmani luonteen takia haluan löytää totuuden jokaisesta epävarmasta asiasta. Niin sanotun perimmäisen totuuden löytäminen ei kuitenkaan ole useimmiten mahdollista - ja tiedän sen. Hyväksyminen vain tuntuu hankalalta. Varsinkin, kun on yksin. 

Vähän aikaa sitten eräs asia, jota olin toivonut ja suunnitellut pitkään muuttui toteutumisprosentiltaan. Prosenttilaskurissa numerot pyörivät vinhasti, kunnes pääsivät lähelle nollaa. On hankala päästää irti unelmasta, joka on tuntunut tietyllä tapaa mullistavalta - omaa arkea moninkertaisesti paremmaksi tekevältä. Kun yhtäkkiä toive ei olekaan toteutumassa, joutuu tekemään paljon henkistä työtä asian hyväksymisen eteen.

Henkinen kapasiteettini tuntuu vain olleen viime aikoina erittäin lähellä ylivalumispistettä. En enää jaksaisi taistella ja tehdä kaikkea yksin. 

En enää tiedä, mitä haluan. 


Iida

(Otsikko: This is me trying - Taylor Swift)

Kommentit

Suositut tekstit