Resepti: tofupallerot

 Heippa hei!

Tänään vähän erilaista. Tosiaan jääkaapissani oli jo pari viikkoa lojunut tofu, josta minun oli ollut tarkoitus tehdä dumplineihin täytettä. No se suunnitelma ei kuitenkaan toteutunut, ja tänään päätin paineissa, että vihdoin pakko tehdä siitä tofusta jotain, ettei mene pahaksi. Itsehän en siis ole valmistanut tofua kuin kerran ja oikeastaan olen karttanut sitä kuin ruttoa, niin huonot makumuistot misokeittojen tofuista on jäänyt. Dumplingeihin laitoimme kuitenkin käytännön syistä poikaystävän kanssa viime lomilla tofua, ja sen takia tämäkin tofupaketti ostoskoriini oli päätynyt. 

Päädyin tekemään (muiden ainesosien puutteessa) tofupalleroita ja täytyy myöntää, että kuumotti hieman ruveta väsäämään jotain tofupalloja ilman mitään ohjetta. :D Päästä keksitty resepti kuitenkin toimi ja pallerot hyväksyttiin myös kämppiksen puolesta (, joka on kasvissyöjä eli kokemusta tofusta on). Jos ei tekee mieli kalapullien kasvisversiota, mutta soijapyöryköihin on kyllästynyt, niin todellakin kannattaa tätä kokeilla!

Disclaimer: mausteiden määrät on todella epämääräiset, koska en mitannut ollenkaan... lorauttelin sekaan vain. Mausteita voi myös vaihtaa oman mielen mukaan, mutta tämä kombo toimi ainakin ihan hyvin.


TOFUPALLEROT

n. 20 kpl

kesto: 1h (marinoituminen n. 30 min ja aktiivinen n. 30 min)

Ainesosat:

  • yksi tofupaketti (itse käytin maustamatonta jalotofua)
  • yksi kananmuna
  • n. 0,5 dl jauhoja 
  • 2 rkl korppujauhoja
maustamiseen
  • 0,5 tlk seesamiöljyä
  • n. 3 rkl soijaa
  • n. 2 rkl riisiviinietikkaa
  • n. 1 tlk mustapippuri
kuorrutus:
  • korppujauhoja n. 1 dl
paistamiseen:
  • voita

VALMISTUS:

  1. Kuivaa tofusta ylimääräiset vedet asettamalla se pöydälle talouspaperin päälle ja paina toisella talouspaperilla päältä. Toista niin monta kertaa, että paperi kastuu enää vain vähän, kun tofua painaa. 
  2. Murenna tofu kulhoon ja lisää mausteet. Sekoita. 
  3. Anna tofun marinoitua jääkaapissa n. 30 min. 
  4. Ota tofu jääkaapista ja sekoita kananmuna tofun joukkoon.
  5. Lisää tofuseokseen jauhot sekä korppujauhot. Sekoita. Tämän jälkeen massasta pitäisi pystyä pyörittelemään pieniä palloja. (Jos ei, lisää vähän jauhoja.)
  6. Kaada korppujauhoja lautaselle. 
  7. Pyörittele käsillä seoksesta pieniä palloja ja kieritä ne kauttaaltaan korppujauholautasella. 
  8. Nosta valmiit pallerot esim. leikkuulaudalle odottamaan. 
  9. Laita pannulle voita sulamaan, ja kun voi on sulaa ja alkaa ruskistumaan aseta n. puolet palleroista pannulle. 
  10. Paista palleroita (kun pannu on lämmennyt kunnolla) keskilämmöllä n. 3 minuuttia per puoli. Muista pyöritellä palloja, jotta suurin osa puolista ruskettuisi. Pallerot ovat valmiita, kun ne ovat vähintään kahdelta puolelta kullanruskeita. 
Nauti esim. ketsupin, majoneesin tai kermaviilidipin kanssa!

                                            Tämä kuva ei nyt ole mitenkään mahtava, 
                                            mutta ainut kuva, jonka otin                                                    
                                            joten... Olkaa hyvät(: 


PS. Itse söin kotitekoisten baatattiranskalaisten ja kermaviilidipin kera. ;)

Iida





Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit